Пещерата, на която е кръстен ресторанта - Grotto Palazzese, се намира на нос на 24 метра над морското равнище, където можете да се се насладите на невероятни местни ястия и вина, докато наблюдавате вълните, които се разбиват в скалите под вас.

 

Restaurant Le Panoramic в Шамони, Франция

Ресторантът се намира на височина 3000 метра над морското равнище във френските Алпи. От всяка точка на ресторанта, има прекрасна панорамна гледка към планината. Готвачите приготвят традиционни местни ястия за гостите и туристите.

 

Ali Barbour’s Cave Restaurant в Диани Бийч, Кения

Този калифорнийски ресторант се намира в природен резерват близо до Сан Франциско. Тук можете да се насладите на зашеметяващия залез над океана и да се наслаждавате на вашите вкусни ястия. Звучи като истинска калифорнийска мечта.

 

The River Cafe в Ню Йорк, САЩ

 RiverCafe-DiningRoom3-VivaVioletaPhotography-2014-865x461

Този град е мечта за милиони, а тази гледка няма нужда от представяне. Въпреки високите си цени и снобска атмосфера, великата гледка си заслужава.

 

The Samaya Villas Bali в Бали, Индонезия

 The-Samaya_1269941391

Бали е известен със своите невероятно красиви залези и прекрасни плажове. Какво ще кажете за една прекрасна вечеря на брега на океана? Този ресторант предлага изискани ястия от най-добрите кухни в света, подправени с топло слънце и морски пръски.

 

Le Jules Verne в Париж, Франция

 slide1-en

Един от най-известните ресторанти в Париж се намира на Айфеловата кула на височина от 124 метра. Тук можете да комбинирате културната си програма с гледка към града, хубава музика и изискана френската кухня.

 

Skyline Restaurant в Куинстаун, Нова Зеландия

 skyline_queenstown_banner_restaurant4

Куинстаун е център на приключенски туризъм, който привлича любителите на рафтинга, скоците от високо и други екстремни спортове. Този ресторант предлага незабравима гледка към местните пейзажи.

 

Ngorongoro Crater Lodge в Нгоронгоро, Танзания

 AT34-NCL02-Courtesy-of-andBeyond-Ngorongoro-Crater-Lodge

Хотелът и ресторантът на уникално място на ръба на кратера Нгоронгоро в Танзания и няма да оставят никого безразличен. Има гледка към Африка, за които сме чували от детството си. Ако имате бинокъл, дори можете да видите как се разхождат животните.

 

The Signature Room в Чикаго, САЩ

 460_345_resize

Да види Чикаго през нощта от високо е мечта за всеки турист. Ресторантът се намира на 95-тия етаж на John Hancock Center. Той предлага гледка към града и езерото Мичиган. Ако резервирате маса преди залез слънце, ще бъде в състояние да видите как потоците от светлина изчезват над Чикаго.