Необходими продукти:
 

    • 1  краставица, нарязана
    • ½ диня, нарязана на двусантиметрови кубчета
    • Около 20-25 маслини каламата
    • 2 препечени питки хляб, разрязани на парчета с размерите на хапка
    • 1 шепа рукола
    • 250 гр. фета, нарязана на кубчета


За маринатата:
 

  • 70-80 мл зехтин екстра върджин
  • Сок от 1 лайм


За дресинга:
 

    • 100 мл ябълков оцет
    • 1,5 см настърган корен от джинджифил
    • 2 с.л. прясно нарязана мента
    • 200 мл студено пресован зехтин
    • 1 ч.л. захар
    • Сок от ½ лайм


Начин на приготвяне:

    • Краставицата, динята, маслините, препечената питка на хапки, руколата, фетата със зехтина и лайма се разбъркват в голяма купа, като се мариноват. С решетъчна лъжица се изкарват и се поставят в нова купа. Подправят се със сол и черен пипер и се заливат с дресинга, предварително направен в купичка.
       
    • Сервирайте в плоска чиния, като може да предложите дресин отделно за желаещите.