Необходими продукти и стъпки на приготвяне:
 

500гр. големи белени скариди
 

Скаридите се мариноват за цялата нощ в купа.

Марината:

1 лайм - сок
сол
черен и бял пипир
2 ч.л. зехтин
1/4 шипа пресен ситно нарязан кориандър
2 скилидки ситно нарязан чесън

 

Покриваме с фолио и държим в хладилник за 8-12ч

- Загряваме тиган и запържваме 5 скилидки чесън в зехтин за 3 мин.

Пусками скрадите в тигана и разбъркваме, за да се сготвят от всички страни за 6-7 мин.

За дресинга:

Сока от 2 лайм
2 супени лъжици мед

сол на вкус
черен пипер на вкус
зехтин 


Разбъркваме

За салатата:

Нарязваме или накъсваме марулята 1/2 маруля

1-2 моркова нарязани на лентички с белачка
2 супени л. меко и сушено годжи бери  
3 с.л. тиквено семе

 

Слагаме в дълбока купа, за да овкусим с дресинга и разбъркваме да се смесят вкусовете.
Поставяме салата в чиния, отгоре полагме скаридите и настъргваме по желание пресен пармезан.