Необходими продукти за 3-4 порции:
 

    • 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушки, нарязани на тънки шайбички
    • ½ глава червен лук, нарязан на тънко
    • 2 шепи нарязан айсберг
    • 200 гр. тънко нарязани тиквички
    • 5-6 чери доматчета, нарязани на 4
    • 220 гр. паста Пане, сварена и охладена
    • 200 гр. сварени и обелени скариди
    • Ситно накълцан магданоз
    • Шепа пресни разкъсани листа босилек
    • 3-4 с.л. зехтин екстра върджин
    • Сок от ½ лимон


Начин на приготвяне:
 

    • В дълбок тиган с капак сложете 1 л. зехтин, на средна температура. Добавете лука и разбърквайте докато омекне.
       
    • Добавете чушките, заедно с 1-2 с.л. вода. Покрийте с капак и гответе в продължение на 3 минути.
       
    • Добавете тиквичките и още 1 с.л. вода. Гответе в продължение на 5 минути.
       
    • Отстранете от котлона и охладете.
       
    • Пригответе си дресинг от лимонов сок и останалия зехтин.
       
    • В голяма купа смесете сварената паста с дресинга, добавете охладените зеленчуци, доматите, айсберга, сварените скариди и билките.
       
    • Подправете на вкус и сервирайте.