Необходими продукти:


За салатата:

    • 1 с.л. зехтин екстра върджин
    • 4 с.л. кашу или фъстъци
    • 2 глави шалот, тънко нарязан
    • 1 глава китайско зеле или айсберг
    • 250 гр. настъргани моркови
    • 7 стръка пресен лук, ситно накълцан
    • 3 с.л. нарязан пресен джоджен
    • 1 малка връзка пресен кориандър


 За дресинга:

    • 2 червени люти чушлета, ситно накълцани
    • 2-3 скилидки чесън – ситно накълцани или смачкани
    • 2-3 с.л. кафява захар
    • 1 с.л. оризов оцет
    • Сок от 1 голям лайм
    • 1 с.л. рибен сос
    • 2-3 с.л. растително масло


Начин на приготвяне:

    • Поставете съставките за дресинга в купа и разбъркайте добре. Оставете на страна.
       
    • За салатата – загрейте мазнината в  малък тиган, за да запържите фъстъците или кашуто за 1-2 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху хартия. В същия тиган сложете лука и запържете за около 3-4 минути. Извадете лука върху кухненска хартия.
       
    • Накъсайте салатата (китайското зеле или айсберга) на парчета и поставете в голяма купа. Добавете моркова, лука и джоджена. Разбъркайте. Поръсете с дресинга. Овкусете с кориандъра, фъстъците и зеления лук